Het bestuur

Samuel de Leeuw, voorzitter, heeft een lange actieve bestuurscarrière achter de rug in de sport, media en politiek. In die tijd heeft hij zich o.a. ingezet voor verschillende Joodse organisaties, waaronder ARZA, FNZ en was hij in die jaren verantwoordelijk voor de organisatie van de Jom Hasjoa-herdenking in de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam. Ook maakte hij gedurende een aantal jaren deel uit van het Centraal Joods Overleg. In die periode was hij ook internationaal actief in het bestuur van ARZENU en maakte gedurende lange tijd deel uit van het World Zionist Congres.

Dennis Leib, penningmeester, is opgegroeid in Laren en woont inmiddels al 20 jaar in Amsterdam. Hij heeft accountancy gestudeerd en is in dat vak enkele jaren werkzaam geweest. Momenteel werkt hij bij Acquisition & Development Manager bij een hotel belegger/operator, waar hij zich bezighoudt met het zoeken naar nieuwe hotellocaties binnen Europa. Een eerdere bestuursfunctie bekleedde hij bij de joodse studentenvereniging Ijar, eveneens als penningmeester.

Marion van Geuns-Mayer werd geboren in Tilburg. Na een aantal jaren in Amsterdam voor studie woonde zij 30 jaar in Eindhoven. Daar was zij jaren lang actief in verschillende lokale Joodse besturen. Sinds 2003 was zij ook bestuurlijk actief in het IPOR, een van de ressorten van het NIK. Daarnaast heeft zij 7 jaar deel uitgemaakt van de Permanente Commissie van het NIK. Marion woont sinds 2006 in Amstelveen.

David Dresden woont en werkt in Amstelveen en is sinds 2014 lid van het bestuur. Hij is getrouwd en vader van twee hele knappe dochters Yentl en Smadar. Tijdens en na zijn studie Rechten aan de VU te Amsterdam heeft hij enige tijd gewerkt bij een Amsterdams advocatenkantoor en bij het Ministerie van Justitie en bij een internationale verzekeraar. Op dit moment is hij werkzaam bij een registermakelaar in Amstelveen.