Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn van cruciaal belang voor het Joods Hospice Immanuel. De vrijwilligers dragen bij aan zorg op maat met respect voor de eigen wensen van de bewoner. Een vrijwilliger is een gewaardeerde kracht, naar wie geluisterd wordt en die een belangrijke functie heeft in het dagelijks reilen en zeilen van een hospice.

Over de vrijwilligers

In het Joods Hospice Immanuel zijn de vrijwilligers er voor de bewoners en diens naasten. Vrijwilligers creëren een huiselijke sfeer in het hospice door bijvoorbeeld een lekker ontbijt klaar te maken, samen een kopje koffie te drinken of een was te doen. Ook assisteren zij de verpleegkundigen bij de lichamelijke verzorging van de bewoners.

De verpleegkundigen van de zorgorganisatie De Zorgspecialist bieden 24 uur per dag medische zorg op maat aan de bewoners, in nauw overleg met de hospice artsen.

Vrijwilligers werken in wisseldiensten van 4 uur in een team van twee. De vrijwilligersdiensten zijn van 7:30 uur tot 11:30 uur, van 11:20 uur tot 15:30 uur, van 15:20 uur tot 19:30 uur en van 19:20 uur tot 23:30 uur. Vrijwilligers zijn er niet in de nacht; de nachtdiensten worden gedaan door de verpleegkundigen.

We vragen vrijwilligers om voor twee dagdelen à 4 uur per week en een aantal weekenddiensten/feestdagen per jaar beschikbaar te zijn.

Om vrijwilliger te worden hoeft u geen specifieke vooropleiding te hebben. Vrijwilligers met het hart (lev) op de goede plek zijn altijd welkom!

Begeleiding

De coördinatoren ondersteunen alle vrijwilligers en als nieuwe vrijwilliger krijgt u extra aandacht. In het begin zult u een aantal keren meelopen met de ervaren vrijwilligers. Daarna wordt samen met één van de coördinatoren besproken hoe het u en ons bevalt.

De coördinatoren zijn 24 uur per dag bereikbaar voor vragen en zorgen.

Basiscursus

Wij bieden vrijwilligers een basiscursus van één dagdeel in de week, gedurende tien weken, aan. Hierin wordt aandacht besteed aan de zorg voor en omgang met terminale patiënten en wordt stilgestaan bij de joodse aspecten van het hospice. Een til-cursus is hierbij ingesloten. De basiscursus wordt gegeven door de coördinatoren van het hospice.

Ook bieden wij onze vrijwilligers allerlei extra’s, zoals:

  • Bijeenkomsten, cursussen en symposia op het gebied van palliatieve terminale zorg;
  • Een ongevallen- en WA verzekering tijdens het werk;
  • Een prettige werkomgeving met veel leuke collega’s;
  • Een reiskostenvergoeding.

Moet een vrijwilliger joods zijn?

Het Joods Hospice Immanuel staat midden in de samenleving. Het hospice heeft een joodse signatuur, maar staat open voor iedereen. Dit geldt voor bewoners en vrijwilligers. Affiniteit met het Jodendom is fijn.

Vrijwilliger worden?

Wilt u mensen in hun allerlaatste levensfase helpen? Geef u dan op als vrijwilliger bij het Joods Hospice Immanuel:

Wij nemen na ontvangst van het digitale formulier zo snel mogelijk contact met u op voor een kennismakingsgesprek.