Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Ook voor ons hospice geldt de AVG. We zijn druk bezig om alle voorbereidingen te treffen om te voldoen aan de AVG. Mocht u ongewenst mail of post van ons ontvangen dan kunt u ons dit laten weten via vrienden@joodshospiceimmanuel.nl. Download hier de privacyverklaring.

Een warme omgeving (download hier de promotievideo)

Hospice Immanuel biedt palliatief terminale zorg aan mensen met een levensverwachting van minder dan 3 maanden. Het hospice heeft plaats voor 8 bewoners, en van alle gezindten (dus ook niet joods). Het biedt een warme omgeving waar de bewoner met familie en vrienden kan zijn en waar een optimale zorg wordt gegarandeerd door de hospiceartsen Cylla Friedberg, Dana Terzic,  Elsbeth de Vries en Brechtje Lemaire ((gespecialiseerd in pijnbestrijding en palliatief terminale zorg),  het vaste verpleegkundige team van De Zorgspecialist en onze deskundige vrijwilligers.

Er is voor u als bewoner alle ruimte en tijd om samen met uw geliefden te zijn. Wij bieden zorg die afgestemd is op uw eigen vertrouwde levensstijl, wensen en mogelijkheden. In een warme, huiselijke sfeer krijgt u alle aandacht en zorg, gericht op een zo waardig mogelijke laatste levensfase, waarin het leven centraal staat.

Het hospice werkt samen met andere Joodse en niet-Joodse zorginstellingen (ziekenhuis, verpleeghuis, thuiszorg e.a.), de regionale netwerken voor palliatieve zorg van Amsterdam-Diemen, Amstelland en Meerlanden.

Er zijn ook mogelijkheden om tijdelijk in ons hospice te verblijven, maar dit geldt voor terminaal zieke patienten. Neem hiervoor contact op met het hospice!

Wilt u ook onze Nieuwsbrief ontvangen? Mail dan naar Vrienden@joodshospiceimmanuel.nl. Download hier onze laatste nieuwsbrief

Het Joods Hospice Immanuel

Jewish Hospice Immanuel is a place for people to spend their final weeks and to die amid safe and familiar surroundings.

Jewish Hospice Immanuel is situated in a new building, complete with a garden and veranda, in Amsterdam Buitenveldert. The hospice opened its doors in May 2007.

Jewish Hospice Immanuel, which accommodates up to six terminally ill individuals, is the first Jewish hospice in Europe.

Ensuring the best possible quality of life is of primary importance in the hospice.

Traditional Jewish practices are observed in the common areas of the hospice. In their own room the guests are free to live in the manner in which they are accustomed to living at home.

In the event that the primary care physician is unable to supervise the medical care, for example because their practice is too far away from the hospice, the hospice physician (who is specialized in palliative care) will be responsible for the guest’s medical care.

Guests receive assistance from home care workers (most of the time nurses) several times a day.

At night a nurse is on duty continuously. Both guests and their family members receive support from the home care workers, as well as from a well-trained team of volunteers.

The Jewish Hospice Immanuel is part of the regional network for palliative care and is affiliated with Volunteers Palliative Terminal Care of the Netherlands (VPTZ).{:}

 • Pesach 2024

  19 april 2024

  Ook in het Joods Hospice Immanuel zijn de voorbereidingen voor Pesach in volle gang! Er wordt gepoetst, gebakken en gesproken over slavernij en vrijheid… Juist tijdens deze zware tijden in de wereld denken we aan alle mensen die niet in vrijheid kunnen leven en niets liever willen dan veilig zijn in vrijheid en vrede. Wij wensen iedereen die het viert een betekenisvolle Pesach en we hopen op vrede en vrijheid voor iedereen!  

  Deze bijzondere levensboom hebben we dit keer versierd met de symbolen van Pesach.

  Chag Pesach Sameach!❤️

 • Afscheid van de Hebreeuwse Chocoladeletter Chai

  De afgelopen 13 jaar heeft Joods Hospice Immanuel met veel liefde en succes het unieke cadeau voor Sinterklaas en Chanoeka verkocht: de Hebreeuwse Chocoladeletter Chai. Het doel was om onze missie en visie middels deze letter Chai (=Leef!) te verspreiden. Duizenden letters werden er gekocht.

  Gedurende die tijd steunde u met de aanschaf van deze letter ons unieke hospice, waar ons bevlogen team terminaal zieke mensen van alle gezindten ondersteuning biedt in de laatste levensfase. Helaas moeten wij u meedelen dat de Hebreeuwse Chocoladeletter Chai niet langer verbonden is met ons hospice.

  Dit betekent dat u met de aankoop van de letter ons niet meer steunt. Nogmaals bedanken wij u allen voor uw steun de afgelopen jaren!