Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Ook voor ons hospice geldt de AVG. We zijn druk bezig om alle voorbereidingen te treffen om te voldoen aan de AVG. Mocht u ongewenst mail of post van ons ontvangen dan kunt u ons dit laten weten via vrienden@joodshospiceimmanuel.nl. Download hier de privacyverklaring.

Een warme omgeving (download hier de promotievideo)

Hospice Immanuel biedt palliatief terminale zorg aan mensen met een levensverwachting van minder dan 3 maanden. Het hospice heeft plaats voor 8 bewoners, en van alle gezindten (dus ook niet joods). Het biedt een warme omgeving waar de bewoner met familie en vrienden kan zijn en waar een optimale zorg wordt gegarandeerd door de hospiceartsen Cylla Friedberg, Dana Terzic,  Elsbeth de Vries en Brechtje Lemaire ((gespecialiseerd in pijnbestrijding en palliatief terminale zorg),  het vaste verpleegkundige team van De Zorgspecialist en onze deskundige vrijwilligers.

Er is voor u als bewoner alle ruimte en tijd om samen met uw geliefden te zijn. Wij bieden zorg die afgestemd is op uw eigen vertrouwde levensstijl, wensen en mogelijkheden. In een warme, huiselijke sfeer krijgt u alle aandacht en zorg, gericht op een zo waardig mogelijke laatste levensfase, waarin het leven centraal staat.

Het hospice werkt samen met andere Joodse en niet-Joodse zorginstellingen (ziekenhuis, verpleeghuis, thuiszorg e.a.), de regionale netwerken voor palliatieve zorg van Amsterdam-Diemen, Amstelland en Meerlanden.

Er zijn ook mogelijkheden om tijdelijk in ons hospice te verblijven, maar dit geldt voor terminaal zieke patienten. Neem hiervoor contact op met het hospice!

Wilt u ook onze Nieuwsbrief ontvangen? Mail dan naar Vrienden@joodshospiceimmanuel.nl. Download hier onze laatste nieuwsbrief

Het Joods Hospice Immanuel

Jewish Hospice Immanuel is a place for people to spend their final weeks and to die amid safe and familiar surroundings.

Jewish Hospice Immanuel is situated in a new building, complete with a garden and veranda, in Amsterdam Buitenveldert. The hospice opened its doors in May 2007.

Jewish Hospice Immanuel, which accommodates up to six terminally ill individuals, is the first Jewish hospice in Europe.

Ensuring the best possible quality of life is of primary importance in the hospice.

Traditional Jewish practices are observed in the common areas of the hospice. In their own room the guests are free to live in the manner in which they are accustomed to living at home.

In the event that the primary care physician is unable to supervise the medical care, for example because their practice is too far away from the hospice, the hospice physician (who is specialized in palliative care) will be responsible for the guest’s medical care.

Guests receive assistance from home care workers (most of the time nurses) several times a day.

At night a nurse is on duty continuously. Both guests and their family members receive support from the home care workers, as well as from a well-trained team of volunteers.

The Jewish Hospice Immanuel is part of the regional network for palliative care and is affiliated with Volunteers Palliative Terminal Care of the Netherlands (VPTZ).{:}

 • Hospice Bayit – inzet thuis van vrijwilligers

  Joods Hospice Immanuel biedt ook inzet thuis (of in een verpleeghuis) van vrijwilligers. Het gaat om hulp aan terminaal zieke patiënten (met een Joodse achtergrond of affiniteit) die in de regio Buitenveldert en Amstelveen wonen. De meeste mensen willen het liefst thuis sterven, maar helaas is dat niet altijd mogelijk.

  Een van de redenen is dat er niet altijd voldoende mantelzorg aanwezig is of dat het ziek zijn zo lang duurt dat mantelzorgers het eenvoudigweg niet volhouden.

  Vrijwilligers, die goed geschoold worden – zoals de vrijwilligers in het hospice – willen de mantelzorgers graag ondersteunen door max. 2 keer per week een aantal uur aanwezig te zijn bij de zieke. De mantelzorgers kunnen dan even ademhalen en iets voor zichzelf doen. De vrijwilligers bieden een helpende hand rond de zieke. Het kan zijn dat de vrijwilliger het bezoek ontvangt, koffie zet, maar ook de zieke helpt bij het naar toilet gaan. Een luisterend oor is er altijd. Een vrijwilliger waakt aan bij de stervende als dit nodig is.

  Wij zoeken vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in dit werk! Bel of mail voor een vrijblijvend gesprek en maak kennis met dit werk waarbij onbaatzuchtigheid en nesjomme centraal staat. Voor meer info: Tel. 020 – 4420676 of info@joodshospiceimmanuel.nl

 • Steun het Joods Hospice met een periodieke gift

  Sinds 2014 is er geen notariële akte meer nodig om een goed doel te steunen. Dat bespaart honderden euro’s en een bezoek aan de notaris. U kunt op de website van de belastingdienst een modelakte downloaden, invullen en naar ons opsturen. Uw gift wordt goed besteed!

  Het begon met een droom van Sasja en Ruben in 2002: een plek waar mensen in een veilige en vertrouwde omgeving het leven waardig kunnen afsluiten. Een huis midden in de Joodse gemeenschap waar iedereen, van vroom tot vrij, joods en niet-joods, zich thuis voelt.