Bestuur Stichting Vrienden Joods Hospice Immanuel

Bram Haas, voorzitter. Komt uit het zakenleven en is al jaren bestuurder in diverse Joodse organisaties waaronder o.a. NIG Groningen, JBO, PIG. Hij is een van de medeoprichters van het hospice. Daarnaast is hij vrijwilliger bij Slachtofferhulp op de afdeling verkeersongevallen. Hij is getrouwd en heeft 2 kinderen en 8 kleinkinderen.

Samu de Leeuw, lid. Heeft een lange actieve bestuurscarrière achter de rug in de sport, media en politiek. In die tijd heeft hij zich o.a. ingezet voor verschillende Joodse organisaties, waaronder ARZA, FNZ en was hij in die jaren verantwoordelijk voor de organisatie van de Jom Hasjoa-herdenking in de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam. Ook maakte hij gedurende een aantal jaren deel uit van het Centraal Joods Overleg. In die periode was hij ook internationaal actief in het bestuur van ARZENU en maakte gedurende lange tijd deel uit van het World Zionist Congres.

Philip Menco, penningmeester. Is econoom, pensioen- en beleggingsdeskundige. Hij combineert de laatste vijftien jaar in toenemende mate zijn werkzaamheden als adviseur voor de pensioensector en maatschappelijk verantwoord vermogensbeheer, met hand-on bestuursfuncties in Joods Nederland. Daar is of was hij actief bij onder meer de LJG Amsterdam, JMW, Jonet, Crescas, Sja’ar, de Vrienden van het Juda Palache Instituut en Stichting Leren.  Philip is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen.