Hospice Bayit

Joods Hospice Immanuel biedt ook inzet van vrijwilligers thuis of in een verpleeghuis. Het gaat om hulp aan terminaal zieke patiënten (met een Joodse achtergrond of affiniteit) die in de regio Buitenveldert en Amstelveen wonen. De meeste mensen willen het liefst thuis sterven, maar helaas is dat niet altijd mogelijk.

Een van de redenen is dat er niet altijd voldoende mantelzorg aanwezig is of dat het ziek zijn zo lang duurt dat mantelzorgers het eenvoudigweg niet volhouden.

Vrijwilligers, die goed geschoold worden – zoals de vrijwilligers in het hospice – willen de mantelzorgers graag ondersteunen door maximaal 2 keer per week een aantal uur aanwezig te zijn bij de zieke. De mantelzorgers kunnen dan even ademhalen en iets voor zichzelf doen. De vrijwilligers bieden een helpende hand rond de zieke. Het kan zijn dat de vrijwilliger het bezoek ontvangt, koffie zet, maar ook de zieke helpt bij het naar toilet gaan. Een luisterend oor is er altijd. Een vrijwilliger waakt aan bij de stervende als dit nodig is.

Wij zoeken vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in dit werk! Bel of mail voor een vrijblijvend gesprek en maak kennis met dit werk waarbij onbaatzuchtigheid en nesjomme centraal staat. Voor meer info: Tel. 020 – 4420676 of info@joodshospiceimmanuel.nl