Hospice Bayit

Joods Hospice Immanuel biedt ook inzet van vrijwilligers thuis of in een verpleeghuis. Dit noemen wij Hospice Bayit. Bayit betekent “huis” in het Hebreeuws.

Over Hospice Bayit

Met Hospice Bayit bieden wij hulp aan terminaal zieke patiënten met een Joodse achtergrond of affiniteit, die in de regio Buitenveldert en Amstelveen wonen. De meeste mensen willen het liefst thuis sterven, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld omdat er niet altijd voldoende mantelzorg aanwezig is, of omdat het ziek zijn zo lang duurt dat mantelzorgers het eenvoudigweg niet volhouden.

De vrijwilligers die deel uit maken van Hospice Bayit worden goed geschoold, net als alle vrijwilligers in het hospice. Zij ondersteunen mantelzorgers door maximaal 2 keer per week een aantal uur aanwezig te zijn bij de zieke. Zo gunnen zij de mantelzorgers de tijd om even adem te halen en iets voor zichzelf te doen.

De vrijwilligers bieden een helpende hand rond de zieke. Het kan zijn dat de vrijwilliger bijvoorbeeld het bezoek ontvangt en koffie zet, maar ook kan hij of zij de zieke helpen bij het naar toilet gaan. Een luisterend oor is er altijd. Een vrijwilliger waakt aan bij de stervende als dit nodig is.

Voor een vrijblijvend gesprek en kennismaking met dit werk, waarbij onbaatzuchtigheid en nesjomme centraal staat, kunt u contact met ons opnemen. U kunt bellen naar 020 – 4420676 of een e-mail sturen naar info@joodshospiceimmanuel.nl.