Het bestuur

Het bestuur van het Joods Hospice Immanuel bestaat uit vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat het hospice hoogwaardige palliatieve terminale zorg kan blijven bieden aan bewoners. Ook bewaken zij de missie, visie en waarden van het hospice.


Anneroos Goudsmit – voorzitter

Anneroos Goudsmit is naast haar baan als HRM Manager bij een internationale NGO  werkzaam voor haar eigen HR advies, coaching en counselings- praktijk. De combinatie van adviseren, coachen, managen, ondernemen en sinds maart 2021 ook besturen, is allemaal gericht op groeien, leren en ontwikkelen van mensen en organisaties: kwaliteiten waar AnneRoos zich voor inzet ook toen zij na haar lange verblijf in Israël jaren als HR en leidinggevende in de gezondheidszorg werkte.

De zorg is een branche waar altijd veel in beweging is en waar binnen de wet en regelgeving meer mogelijk is voor de zorgmedewerkers en de cliënten als je ambitie, creativiteit en daadkracht in zet. Dat is precies wat AnneRoos bij ieder bezoek aan het hospice zag en ook: grote inzet voor de beste kwaliteit en voor passende zorg, liefdevolle aandacht voor de bewoners, naar de organisatie en ook voor en onder elkaar als team van vrijwilligers en medewerkers.

De nesjomme is overal invoelbaar en geeft de Joodse gemeenschap een straaltje licht erbij. Een plek waar de deur voor iedereen open staat en waar je met warmte en eerbied wordt ontvangen en verzorgd.

AnneRoos draagt vanuit haar Joodse hart in combinatie met haar grote drive voor inclusiviteit graag bij om dit alles te blijven voortzetten en waar mogelijk verder te ontwikkelen.


Carolette Salomon – Bestuurslid

Carolette Salomon is werkzaam als Senior HR Lead. Daarnaast is Carolette ruim 10 jaar bestuurslid geweest van de Stichting Joods Bijzonder Onderwijs waar zij heel veel ervaring heeft opgedaan in het besturen van een joodse organisatie. Carolette woont in Amstelveen, met man en 3 kinderen.

Guy Soesan, penningmeester

Erik Meijer groeide op in Enschede en wilde al vroeg huisarts worden. Het liep anders: hij verhuisde naar Amsterdam, voltooide een rechtenstudie en werkte daarna 32 jaar bij een grote bank in veel verschillende functies. Sinds 2015 coacht en adviseert hij professionals en leidinggevenden in met name het bedrijfsleven. In joods Nederland is hij niet geheel onbekend. NIHS, NIISA, Cefina, JMW en Crescas zijn een aantal organisaties waaraan Erik als bestuurder verbonden was en is. Erik woont met zijn vrouw Judith in Amstelveen; gezamenlijk hebben zij vier uitwonende kinderen en twee kleinkinderen.