Een warme omgeving

Hospice Immanuel biedt palliatief terminale zorg aan mensen met een levensverwachting van minder dan 3 maanden. Het modern gebouwde huis heeft plaats voor 8 bewoners van alle gezindten (dus ook niet joods). Een warme omgeving waar de bewoner met familie en vrienden kan zijn en waar hoogwaardige zorg wordt gegarandeerd door het team van hospiceartsen (Cylla Friedberg, Dana Terzic, Elsbeth de Vries en Brechtje Lemaire), het verpleegkundig team van De ZorgSpecialist en onze deskundig opgeleide vrijwilligers. Om de kwaliteit van zorg te garanderen is er regelmatig scholing voor iedereen die in het hospice werkt.

Er is voor u als bewoner alle ruimte en tijd om samen met uw geliefden te zijn. Wij bieden zorg die afgestemd is op uw eigen vertrouwde levensstijl, wensen en mogelijkheden. In een warme, huiselijke sfeer krijgt u alle aandacht en zorg, gericht op een zo waardig mogelijke laatste levensfase, waarin het leven centraal staat. Omdat we een goed doel zijn vragen wij een tegemoetkoming in onze kosten (schoonhouden van de kamer, maaltijden, eten en drinken) van €60 per dag. De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden dit bedrag geheel of grotendeels. Mocht dit toch een probleem zijn voor u dan is er altijd een mogelijkheid om tot een andere oplossing te komen, zodat u toch zo snel mogelijk de zorg bij ons kunt krijgen en u opgenomen wordt.

Het hospice werkt samen met andere Joodse en niet-joodse zorginstellingen (ziekenhuis, verpleeghuis, thuiszorg, verzorgingshuis e.a.) en is lid van de regionale netwerken voor palliatieve zorg van Amsterdam-Diemen, Amstelland en Meerlanden.

Wilt u ook onze Nieuwsbrief ontvangen? Mail dan naar stichtingvrienden@joodshospiceimmanuel.nl. Download hier onze laatste nieuwsbrief.

De afgelopen 13 jaar heeft Joods Hospice Immanuel met veel liefde en succes het unieke cadeau voor Sinterklaas en Chanoeka verkocht: de Hebreeuwse Chocoladeletter Chai. Doel was om onze missie en visie middels deze letter Chai (=Leef!) te verspreiden. Duizenden letters werden er gekocht. Gedurende die tijd steunde u met de aanschaf van deze letter ons unieke hospice, waar ons bevlogen team terminaal zieke mensen van alle gezindten ondersteuning biedt in de laatste levensfase. Helaas moeten wij u meedelen dat de Hebreeuwse Chocoladeletter Chai niet langer verbonden is met ons hospice. Vos Kosher Catering die de letter produceert en het hospice konden het niet eens worden over de prijs van de letter. Dit betekent dat u met de aankoop van de letter ons niet meer steunt. Nogmaals bedanken wij u allen voor uw steun de afgelopen jaren.