Een warme omgeving

Hospice Immanuel biedt palliatief terminale zorg aan mensen met een levensverwachting van minder dan 3 maanden. Het modern gebouwde huis heeft plaats voor 8 bewoners van alle gezindten (dus ook niet joods). Een warme omgeving waar de bewoner met familie en vrienden kan zijn en waar hoogwaardige zorg wordt gegarandeerd door het team van hospiceartsen (Cylla Friedberg, Dana Terzic, Elsbeth de Vries en Brechtje Lemaire), het verpleegkundig team van De ZorgSpecialist en onze deskundig opgeleide vrijwilligers. Om de kwaliteit van zorg te garanderen is er regelmatig scholing voor iedereen die in het hospice werkt.

Er is voor u als bewoner alle ruimte en tijd om samen met uw geliefden te zijn. Wij bieden zorg die afgestemd is op uw eigen vertrouwde levensstijl, wensen en mogelijkheden. In een warme, huiselijke sfeer krijgt u alle aandacht en zorg, gericht op een zo waardig mogelijke laatste levensfase, waarin het leven centraal staat. Omdat we een goed doel zijn vragen wij een tegemoetkoming in onze kosten (schoonhouden van de kamer, maaltijden, eten en drinken) van €60 per dag. De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden dit bedrag geheel of grotendeels. Mocht dit toch een probleem zijn voor u dan is er altijd een mogelijkheid om tot een andere oplossing te komen, zodat u toch zo snel mogelijk de zorg bij ons kunt krijgen en u opgenomen wordt.

Het hospice werkt samen met andere Joodse en niet-joodse zorginstellingen (ziekenhuis, verpleeghuis, thuiszorg, verzorgingshuis e.a.) en is lid van de regionale netwerken voor palliatieve zorg van Amsterdam-Diemen, Amstelland en Meerlanden.

Wilt u ook onze Nieuwsbrief ontvangen? Mail dan naar Vrienden@joodshospiceimmanuel.nl. Download hier onze laatste nieuwsbrief.

In 2022 kreeg een bijzonder iemand de Hebreeuwse Chocoladeletter Chai uitgereikt. Jacques Grishaver, initiatiefnemer en oprichter van het Nationaal Holocaust Namenmonument kreeg deze uit handen van Sasja Martel, directeur hospice.  Geven is Leven is Geven…..