Een warme omgeving

Hospice Immanuel biedt palliatief terminale zorg aan mensen met een levensverwachting van minder dan 3 maanden. Het modern gebouwde huis heeft plaats voor 8 bewoners van alle gezindten (dus ook niet joods). Een warme omgeving waar de bewoner met familie en vrienden kan zijn en waar hoogwaardige zorg wordt gegarandeerd door het team van hospiceartsen (Ruben van Coevorden, Cylla Friedberg, Dana Terzic, Elsbeth de Vries en Brechtje Lemair), het verpleegkundig team van De Zorgspecialist en onze deskundige vrijwilligers.

Er is voor u als bewoner alle ruimte en tijd om samen met uw geliefden te zijn. Wij bieden zorg die afgestemd is op uw eigen vertrouwde levensstijl, wensen en mogelijkheden. In een warme, huiselijke sfeer krijgt u alle aandacht en zorg, gericht op een zo waardig mogelijke laatste levensfase, waarin het leven centraal staat.

Het hospice werkt samen met andere Joodse en niet-joodse zorginstellingen (ziekenhuis, verpleeghuis, thuiszorg, verzorgingshuis e.a.) en is lid van de regionale netwerken voor palliatieve zorg van Amsterdam-Diemen, Amstelland en Meerlanden.

Wilt u ook onze Nieuwsbrief ontvangen? Mail dan naar Vrienden@joodshospiceimmanuel.nl. Download hier onze laatste nieuwsbrief.

Ter gelegenheid van ons 10 jarig bestaan is een uniek kookboekje uitgegeven Koken met Nesjomme (€15). Met heerlijke (kosjere) recepten, de meest populaire in het hospice. 

Ons hospice is een ANBI (goed doel) en daarom organiseren wij jaarlijks een paar activiteiten met het doel mensen kennis te laten maken met ons hospice en geld bijeen te brengen voor ons goede doel! Via Facebook kunt u op de hoogte blijven van de activiteiten.

 

De vrijwilligers van het Joods Hospice hebben de tweejaarlijkse Jaap van Hasselt Award van B’nai B’rith gekregen voor mensen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de Joodse Gemeenschap. De Amstelveense burgemeester Mirjam van ’t Veld reikte op 11 december een sculptuur uit van kunstenares Corry Ameriaan, een oorkonde en een checque van 1.000 euro aan Anita Gans en Flora Davidson, die de vrijwilligers vertegenwoordigen. De burgemeester vertelde dat ze, als oud-verpleegkundige, tijdens een recent bezoek aan het hospice zeer onder de indruk was van het werk van de vrijwilligers. Naast de burgemeester spraken de Israëlische ambassadeur Aviv Shir-On, de vicevoorzitter B’nai Brith Orlando Heijmerink en voorzitter van de Stichting Joods Hospice Immanuel, Samu de Leeuw.